Zoekmachine marketing (SEO)

Een goed uitgevoerde zoekmachine optimalisatie of Search Engine Optimization (SEO) zorgt er voor dat een website goed vindbaar is binnen zoekmachines.

Binnen Google zijn er heel veel mogelijkheden om een website een betere positie te geven. Een goede vindbaarheid van de website begint altijd op de eigen website. Deze vormt de basis voor een goede vindbaarheid. Het aanpassen van titels of toevoegen van zoekwoorden in de tekst zijn slechts enkele voorbeelden om de vindbaarheid te verhogen. Naast deze on-site optimalisatie kan er ook off-site SEO worden ingezet, ook wel linkbuilding genoemd. Linkbuilden is het verkrijgen van links van een externe website naar jouw website toe. Deze links moeten uiteraard wel kwalitatief zijn om enig effect te hebben. Google past regelmatig het algoritme aan. Hierdoor zorgt Google er voor dat steeds meer kwalitatieve websites bovenin de zoekresultaten komen te staan. Dit betekent dat links die vandaag werken, morgen alweer minder goed kunnen werken.

Wat doet basix?

Wij kijken naar de basis van je website voor een goede vindbaarheid. Wij leggen de basis met een zoekwoordenonderzoek en een website optimalisatie. Vervolgens gaan wij aan de slag met het verkrijgen van links op verschillende websites. Resultaten van het verhogen van de vindbaarheid zijn in veel gevallen snel zichtbaar door een toename in het website verkeer.

Voor nieuwe websites maken wij vooraf een analyse van de belangrijkste zoekwoorden. Dit zijn de zoekwoorden waar veel op wordt gezocht en die gerelateerd zijn aan de website. Deze woorden worden vervolgens in de website verwerkt, in bijvoorbeeld de content, titels en omschrijvingen. Uiteraard gaat deze optimalisatie nog een stuk verder. Ook zorgen we ervoor dat de sitemap bij Google is aangeleverd en dat alle pagina's geïndexeerd worden. Deze stappen doorlopen we altijd voordat we een SEO campagne starten.

Benieuwd wat Mbasix met SEO voor je kan doen? Neem dan contact met ons op.